Flexpool

Via de flexpool van RTC Groningen bieden we leerkrachten de kans vacatures te vervullen bij de scholen die deelnemen aan het RTC. Inmiddels zijn er al bijna 200 scholen aangesloten. De leerkrachten van de flexpool worden vooral ingezet voor vervangingswerk. Op dit moment zijn meer dan 50 leerkrachten actief via de flexpool.

Poolers krijgen een aanstelling voor langere tijd bij een van de veertien schoolbesturen die lid zijn van het RTC. Een pooler is dus in dienst van een bestuur (en niet van het RTC) en doet bij dit bestuur ook de meeste vervanging. Een pooler kan echter altijd worden ingezet voor vervanging bij één van de scholen van de andere besturen.

De flexpool heeft voor leerkrachten het voordeel dat zij verzekerd zijn van werk. Als dat kan stromen poolers door naar vaste en reguliere banen. Voor de scholen is het belangrijk dat de vervanging goed geregeld is. Doordat maar liefst veertien besturen samenwerken zijn er veel mogelijkheden om poolers goed in te kunnen zetten.

De flexpool van RTC Groningen wordt beheerd door SLIM Personeelsbemiddeling. SLIM zorgt voor de ‘matching’ tussen poolers en de vacatures die er zijn. Deelname aan de flexpool kan alleen via één van de deelnemende besturen. De besturen verzorgen namelijk zelf de werving en selectie van poolers.

Naast de flexpool is er nog steeds behoefte aan andere leerkrachten die invalwerk willen doen. Wil je je inschrijven voor de invallijst van SLIM Personeelsbemiddeling? Dan kan dat via deze pagina.

Slim Personeelsbemiddeling